بروزرسانی شده در تاریخ:۱۴۰۰/۰۴/۰۱
دریاچه فصلی خنج که در پنج کیلومتری شرق آن شهر واقع شده، از مناظری بیاد ماندنی و زیبا دارااست. این دریاچه فصلی خنج با واقع شدن در کنار آبانبار همیشگی هیرم، به محلی برای فصل زمستان گذرانی پرنده ها مهاجر همینطور تخم گذاری و زاد و ولد پرنده ها تبدیل شدهاست. در فصل باران های موسمی، دریاچه مالامال از آب شده و تبدیل به چشم نواز ترین حیطه خنج میگردد.
آب و هوا و محیط زیست دریاچه فصلی خنج
مناظر و فضای سبز نخل حیطه که نمادی از شهرهای گرم جنوب کشور ایران می باشد، صورت تماشایی و متمایز را بهاین حیطه بخشیده است. میانهروی و لطافت هوا در کنار رنگ فام دریاچه، هزاران توریست را در عید نوروز در جهت خویش فرا می خواند.
دریاچه فصلی خنج با ششصد کیلومتر مربع مساحت در جنوب استان فارس جای دارد، این دریاچه در فصل های بارندگی لبریز آب شده، باغ ها و مزارع را سیراب می نماید. این دریاچه فصلی شصت میلیون متر مکعب آب در خویش ذخیره کرده و به یک تفرجگاه دوستداشتنی در جنوب فارس تبدیل شدهاست. دریاچه فصلی خنج در سالیان پربارش، بستری مطلوب برای مسافرت پرنده ها قطبی است.
فصل باران های موسمی، دریاچه مالامال از آب می شود و تبدیل به زیباترین حوزه خنج می شود. در بهار با بارش باران های شدید بهاری، دریاچه مملواز آب می شود و امواج آب را می توان دراین دریاچه نظاره کرد. وجود چنین دریاچه ای، آن نیز در بین کویر های مضاعف گرم نعمتی بزرگ و اما پراز شگفتی است که خنج را آکنده از توریست نموده است. رویا رویی رنگ آبی رنگ با مناظر این حیطه، نگارگری مضاعف هنرمندانه ای را خلق نموده است.
دریاچه فصلی خنج در فصل بارندگی با زیبایی خویش گردشگران را به سمت و سوی خود جذب می نماید.
آبگیری این دریاچه و فضای سبز سرسبز اطراف آن، وضعیت و چشم اندازهای زیبایی برای به کارگیری گردشگران آماده نموده است. هنگامی که این دریاچه پُرآب می شود، منظره زیبایی را ایجاد می کند و سفر و پرواز پرنده ها بر فراز آن بر این زیبایی می افزاید.
این حوزه محل آبریز شهرستان های لارستان و گراش از شرق و ارتفاعات خنج و همچنین آبریز قسمتی از شهرستان های جهرم، قیر وکارزین و ارتفاعات شمال، غرب و جنوب شهرستان خنج است.